Hellan hehkutukset

Edellinen Hellan Sydämen hehkutus käsitteli

01.01.2020
2 vuotta sitten

nyt on Uudenvuodenpäivä

Kuusjärven kunta muuttui Outokummun kauppalaksi 1.1.1968. Nurmeksen maalaiskunta liitettiin Nurmeksen kauppalaan 1.1.1973 ja tasan vuotta myöhemmin kauppalasta tuli kaupunki. Vuodenvaihde on tärkeä päivämäärä, sillä silloin astuvat voimaan monet hallinnolliset uudistukset ja päätökset. Uudenvuodenpäivä on myös symbolisesti merkittävä. Uudenvuodenpäivän teot määräävät koko tulevan vuoden. Loppuun kulutettu vuosi on takana ja edessä on uusi, vielä arvaamaton tuleva, joka antaa kaikki mahdollisuudet. Tulevaisuus kiinnostaa, ja siksi sinne yritetään kurkistaa valamalla tinaa, arpomalla, tarkkailemalla säätä, ennustamalla. On kysymys onnesta ja kohtalosta, vaikka se puetaan leikin asuun. Uudenvuoden alkaessa ollaan rajalla, murroksessa ja ihminen epävarmuuden tilassa. Uudenvuoden koittaessa Tasavallan Presidentti puhuu rauhoittavia kansalle, joka on toipumassa rakettien ampumisesta ja paukuttelusta. Koirat on haettu turvasta. Wienin filharmonikot soittavat uudenvuodenkonserttinsa ja Garmish Partenkirchenissä hypätään mäkeä. Kirjoittanut Ismo Björn

Kerro omat muistosi

Hellansydämen pätsiin voi heittää myös omia henkilökohtaisia tarinoita ja muistoja. Siellä ne sitten kytevät toisten tulkintojen ja tietojen kanssa. Ehkä näistä suodattuu jotain sellaista mitä ei vielä tiedettykään.

Kerro mikäli sinulla on jotain mielenkiintoista kerrottavaa liittyen yllä näkyvään hehkutukseen. Ota kuitenkin huomioon, että kommenttien tulee olla asiallisia. Kommentteja voi jättää ainoastaan oikealla nimellä. Kommenttipalstaa moderoidaan ennen julkaisua. Kommentoija itse vastaa tietojen totuudellisuudesta. Asiattomia komentteja ei julkaista, eikä niihin liittyviin tiedusteluihin vastata.

Kommentoi