Hellan hehkutukset

Edellinen Hellan Sydämen hehkutus käsitteli

26.08.2020
1 vuotta sitten

vietetään Pohjois-Karjalan Pride-viikkoa

Pohjois-Karjala Pride -tapahtumaa vietetään 23.–26.9. Ensimmäistä kertaa historiassa susirajan sateenkaarevin viikko järjestetään nyt syksyllä. Ohjelma on aikaisempaa pienimuotoisempi, mutta jokaiselle päivälle riittää tekemistä. Ohjelmasta löytyy esimerkiksi sateenkaarimessu, etädisko ja yhdessäoloa PulinaClubilla turvaväleistä huolehtien. Aiempina vuosina Pride-kulkueessa on juhlittu sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta torin ympäristössä. Perinteisen kulkueen korvaa tänä vuonna Kuhasalon Metsäpride. Kaupungilla voit myös nähdä sateenkaarilippuja – toivon symboleja.

Näiden päivien aikana on erityisen hyvä mahdollisuus osoittaa tukea ja juhlistaa yhdenvertaisempaa Pohjois-Karjalaa. Olemme saaneet tutustua liittolaisuuden käsitteeseen erityisesti Black Lives Matter -liikkeen yhteydessä. Liittolaisuudesta puhutaan silloin, kun ihminen, joka on johonkin vähemmistöön kuuluvaan nähden etuoikeutettu, asettuukin puolustamaan tai tukemaan tähän vähemmistöön kuuluvaa. Tukea voit osoittaa itsellesi sopivimmalla tavalla. Tutustu Pride-viikon ohjelmaan, tutustu sateenkaariyhteisön historiaan, osallistu tapahtumiin - mahdollisuuksia on monia. Tehdään Pohjois-Karjalasta kaikille hyvä paikka elää ja olla.

Kerro omat muistosi

Hellansydämen pätsiin voi heittää myös omia henkilökohtaisia tarinoita ja muistoja. Siellä ne sitten kytevät toisten tulkintojen ja tietojen kanssa. Ehkä näistä suodattuu jotain sellaista mitä ei vielä tiedettykään.

Kerro mikäli sinulla on jotain mielenkiintoista kerrottavaa liittyen yllä näkyvään hehkutukseen. Ota kuitenkin huomioon, että kommenttien tulee olla asiallisia. Kommentteja voi jättää ainoastaan oikealla nimellä. Kommenttipalstaa moderoidaan ennen julkaisua. Kommentoija itse vastaa tietojen totuudellisuudesta. Asiattomia komentteja ei julkaista, eikä niihin liittyviin tiedusteluihin vastata.

Kommentoi